TCM Turbo

TCM turboTCM turbo  Despre noiSunt Dragos Voinea, fondatorul TCM Turbo, inginer, pasionat pana peste cap de masini (petrolhead cum se spune in engleza), iar din anul 1999 m-am implicat activ ceea ce inseamna fenomenul de tuning auto din Romania (evenimente 4tuning in Prisma, C&C Tuning, PitStopTuning, importuri Rieger Tuning, vwforum.ro, forumul autoexpert etc). Inca din copilarie am fost foarte pasionat de electronica si programare. Masinile in anii 80 erau extrem de apreciate in Romania, iar eu pe langa tot ce reuseam sa ating ca masina eram abonat la revista autoturism si asteptam cu mare placere almanahul auto editat anual la noi in tara. Dupa 1990 deja descopeream alt nivel de informatie prin presa scrisa si atelierele auto ale vremurilor. In toata tineretea mi-am insusit cunostinte si calificari in limbajele de programare din vremea respectiva, dupa aparatia internetului in Romania au aparut si primele idei despre tuning auto in Romania astfel ca din timpul facultatii dorind sa cresc am vrut sa ajut compania pitstoptuning (al carei client eram) in realizarea sitului web + soft intern dar am ajuns sa lucrez fulltime job invatand multe despre tuningul auto si ajungand mai aproape de fenomenul chiptuning dar si despre cum se administreaza o societate comerciala. Noi la la pitstop importam produsele din Germania in acea perioada, iar in cataloagele de tuning existau prezentate reclame si la powebox ori chiptuning. Pasul spre TCM Turbo a venit relativ usor pentru ca imbina cele doua mari pasiuni ale mele. Automobilele cat si programarea firmware-ului de calculator motor.

ing Dragos Voinea


In anul 2003 am infiintat TCM TURBO SRL ca revanzator de ciptuning in Romania , iar incepand cu 2005 am impartit activitatea in doua divizii: dezvoltarea de fisiere de management al motorului pe banc de putere dar si protocoale de comunicare pentru citire / scriere ECU alaturi de EVC si Ielec, oferind totodata cursuri de utilizare pentru diferite interfete de tuning si utilizarea de alte software-uri (alaturi de Helmut Jahrstorfer de la Ielec - FlashBooster, Axel Schroer la EVC, Markus Gerz la TCM Fahrzeugtechnik etc).

In prezent, suntem furnizorul principal pentru multe dintre companiile de ciptuning din lume (avem clienti in Italia, Franta, Belgia, UK, Germania, Polonia, Austria, Romania, Bulgaria, Korea, Taiwan, Africa de Sud), si asta pentru ca, prin experienta inginerilor nostri si prin utilizarea aparatelor de masurare precise si de testare (Cartec, Superflow si MAHA sunt bancurile dyno cu franare folosite in reteaua noastra de colaboratori) suntem capabili sa livram fisiere modificate (tuning files / tuningfiles) de calitate exceptionala care sa garanteze fiabilitatea motorului in conditii de utlizare normala. In Romania am renuntat incet sa mai avem distribuitori si au ramas doar colaborari cu cateva firme (vezi sectiunea dedicata in meniu).

editorul WinOLS

Toate optimizarile fisierelor sunt facute folosind cel mai bun soft de pe piata, WinOLS, produs de compania germana EVC (Vizitati http://www.evc.de/en/service/links.asp, iar daca le vizitati situl o sa regasiti si compania noastra listata alaturi de cele mai importante nume din Ciptuning-ul mondial).

Mai mult de 15 ani de experienta in care am invatat sa livram excelenta clientilor . Am invatat cat de mult putem sa impingem motoarele pentru a ramane pe taramul sigurantei (tuning the safe way) . Transforamrea masinilor intr-un mod unic necesita cunostinte si manopera de calitate, lucruri dobandite de catre TCM Turbo prin ani de experienta in motorsport dar si in proiecte de strada.
Departamentul de dezvoltare TCM TURBO detine pe langa cunostintele inginerilor si multa pasiune pentru a dezvolta produse extraordinare la cel mai inalt nivel .
Daca ai ajuns cu cititul aici trebuie sa intelegi ca acest site este dedicat chiptunerilor, persoane calificate in realizarea diagnozei auto, citirea si reprogramarea ECUurilor. Nu este o pagina dedicata clientului final ce vrea sa-si tuneze masina. Exista din 2015 infiintat www.TCMtuning.ro  locul unde o echipa de patru persoane pot realiza de la A la Z toata lucrarea de chiptuning pentru automobilul dvs. Profesionistii ce au domeniul de activitate chiptuning auto apeleaza la serviciile TCM TURBO in fiecare zi astfel reusind sa vanda un produs de calitate catre clientii lor finali.


TCM Turbo
Parteneri TCM Turbo