TCM Turbo

Va scadea durata de viata a motorului ?
NU. Prin optimizarea ECU-ului nu se forteaza parametrii admisi de producator. Modificarile facute se incadreaza in tolerantele cerute de fabricatntul autoturismului pieselor componente motorului.Se poate face si o optimizare depasind limita superioara a tolerantelor acestor piese dar astfel de modificare nu este destinata utilizarii zi de zi ( chiar si modelul A a lui Henry Ford avea o tija pe coloana de directie cu ajutorul careia soferul putea controla aprinderea. Scopul era sa imbunatateasca performantele motorului prin ajustarea momentului injectiei si amestecul cel mai bun de aer-combustibil).


Ce se intampla cu consumul ?
Consumul poate sa scada cu pana la 0.3-0.5 litri / 100km. Cum toti care cauta crestere de putere nu sunt tentati sa mearga la consum cu masina ci la performante in general majoritatea obtin performante mai bune ca inainte de optimizare cu un consum egal cu cel initial (sau uneori mai mare)


Trebuie sa mai upgradez si alte parti ale masinii ? (suspensii, frane)
Nu este necesara o schimbare a sistemului de franare sau al suspensiilor dar pentru perfomante mai bune la drum este clar ca aceste componente se pot upgrada. Va putem oferi consiliere in alegerile dvs.


Este remaparea OBD detectabila la inspectiile periodice ?
NU. Parametrii motorului sunt modificati pornind de la softul original al motorului. Avantajul remaparii OBD fata de chiptuningul clasic este ca se sare peste pasul cu desfacerea ECU-ului si interventia HARDWARE in el prin dezlipire si lipire. Aceasta operatiune pe langa faptul ca nu poti sa sti cum se va comporta peste 4-5 ani dupa supuneri la incalziri si raciri (vara se poate ajunge la 50-60 de grade in cutia ECU , iar iarna usor la -20grade). Remaparea OBD se face rescriind chipul original prezent in masina. Singurul dezavantaj este ca la astfel de modificare se incadreaza doar autoturismele fabricate dupa 2000. Cele fabricate inainte de 2000 trebuiesc modificate prin chiptuning clasic.


Cu cat creste puterea ?
Pentru motoarele turbo cresterea este cuprinsa intre 20 si 40% din puterea initiala. Moatoarele injectie normal aspirate intre 8 si 12%


Cat dureaza operatiunea de chiptuning ?
Operatiunea de modificare dureaza 2-3 ore.


Pot sa mai folosesc softul original dupa modificare ?
Da, la cerere firma noastra va poate rescrie ECU cu softul original (din orice motiv doriti dvs)

TCM Turbo
Parteneri TCM Turbo